Dårlig mobildækning i togene

Mar 25, 2014 by

Kender du det, at mobildækning altid er ringe, når du kører i tog? Dette er ikke tilfældigt viser det sig, eftersom DSB i årevis har afskærmet for mobilsignalerne, hvilket har skabt den dårlige dækning. DSB har åbenbart været fuld ud bevidste omkring dette, og har gennem årene ikke gjort noget ved dette. Dette kan du læse nærmere om her.

Jamen hvorfor?

Hvorfor kunne man spørge sig selv som forbruger? Ja, i min optik er dette til dels et fornuftigt valg af transportvirksomheden, eftersom det formentlig har givet kunder til deres eget trådløse netværk. Man kan lige forestille sig, hvordan har siddet i togene og irriteret sig over manglende dækning på deres mobiltelefoner, hvorefter de har købt sig adgang til DSBs langt hurtigere net. Her har de naturligvis oplevet super hurtigt internet i forhold til det mobilselskabet kunne levere, hvorfor de både har oplevet en god nettjeneste og fået tilfredsstillet deres internetbehov, samtidig med at DSB har tjent på deres netløsning. Med dette i tankerne virker det som en fair strategisk beslutning, som dog indtil nu ikke har været gennemsigtig for forbrugerne. Som et offentligt ejet selskab er dette naturligvis også en ekstrem dårlig sag for virksomheden, hvis ry dog efterhånden ikke kan blive meget værre.

Så ja, bestyrelsen har nok tænkt, “hvad er der at miste, kontra hvad kan vi vinde?”

 

Løsning på vej

Mobilselskaberne i Danmark (se liste) er naturligvis interesseret i at ændre på denne situation, hvorfor de arbejder på en løsning. En løsning skubbes yderligere på vej af den danske regering, der som offentlig myndighed kan bestemme over DSB gennem transportministeriet. Det formodes derfor, at der inden for kort tid skabes bedre mobildækning rundt om i de danske toge, så du ikke tvinges til at købe dig adgang til DSBs internetløsning.

Hold evt. øje med dagspressen, så du kan forblive opdateret omkring denne emne.

Related Posts

Tags

Share This