Devitech ser lidt på mulighederne for at låne penge på nettet

Jul 18, 2012 by

En branche i vækst på nettet er branchen for hurtige lån. Ja faktisk er det alle lånetyper der bliver tjekket ud og ansøgt online. Jeg vil se på nogle af disse lånetyper her i dette blogindlæg.

Et meget populært lån er det såkaldte kviklån.

Et kviklån er et forbrugslån der kan optages uden sikkerhed og bruges til hvad man har lyst til. Renterne er til gengæld høje hvilket jo er naturligt nok, hvis man ønsker at låne til forbrug uden sikkerhed.

Læs også:  Hurtiglån og sms-lån – taenk.dk

Hvorfor er disse kviklån blevet så udbredte på nettet?

En af de gode forklaringer er den nemme adgang til kredit for folk som måske har svært ved at låne i banken, men en anden forklaring er at der er gode avancer at hente på at henvise folk til disse lånetyper. Det betyder at der er en skov af hjemmesider som laver reklame for disse hurtige lån, og dermed er med til at eksponere dem og gøre dem ekstra synlige.

Er kviklån godt eller skidt?

Det er nok lidt smag og behag og vurderingen kommer i høj grad an på hvordan den enkelte benytter disse hurtige lån. Går fjernsynet eller computeren i stykker og har man ikke råd til at købe nyt med det samme kan det være fint med et hurtigt forbrugslån. Man kan altså købe computeren med det samme og betale den af over f.eks. et år. Renten er godt nok relativt høj, men til gengæld skal man ikke spare sammen i lang tiden inden man kan komme på nettet igen.

Men det forudsætter man har råd til at betale tilbage. Der hvor fælden er for mange er at de faktisk ikke har råd til at betale tilbage, så de får lånt nogle penge, som de faktisk får svært ved at betale tilbage, fordi der ikke er luft i økonomien.

Så kort sagt er de hurtige kviklån en fin løsning hvis man har luft i økonomien til tilbagebetaling, men blot mangler kontanter her og nu, men de kan ikke anbefales hvis man har en meget stram økonomi, eller hvis man optager det for at betale af på anden gæld.

Det er min mening om de omdiskuterede kviklån, hvis du har en mening, så skriv i kommentarfeltet.

Related Posts

Tags

Share This